Our app is now available on Google Play. Get it on Google Play

MCQ Questions for class 5 Computer Domains of artificial intelligence

Are you looking for interactive MCQ Questions for class 5 Computer Domains of artificial intelligence then you are at the right place.

Below is the Quiz for class 5 Computer chapter Domains of artificial intelligence. You can Tap on the Start Quiz to begin playing the MCQs.

Your Result

Go Home

Time: 00min : 00s

Total Questions: 10

Note: Please read all the MCQs given below before taking the test.

Start Your MCQ Quiz

Tap on the "Start Quiz" below to start your Practice Test.

Questions and Options Are Given Below

Learn these answers and practice them with the help of button given above.

Q1. What is the full form of AI?

  1. Artificial Intelligence
  2. Automatic intelligence
  3. Auto increment
  4. Automatic Interference
Answer: Artificial Intelligence

Q2. What are advantages of Artificial intelligence?

  1. It minimizes the errors
  2. It can work non stop
  3. It can take unbiased decisions
  4. All of the above
Answer: All of the above

Q3. What are the disadvantages of Artificial Intelligence?

  1. Less creative
  2. Makes human lazy
  3. Emotionless
  4. All of the above
Answer: All of the above

Q4. Many healthcare facilities have adopted AI technology to reduce _____

  1. Diagnosis
  2. Work pressure
  3. Duplicity
  4. All of the above
Answer: Work pressure

Q5. Artificial Intelligence technology promotes integrated _______

  1. Learning
  2. Electricity
  3. Effort
  4. None of the above
Answer: Learning

Q7. ______ is a word association game powered by AI technology.

  1. Boxing
  2. Car drive
  3. Semantris
  4. Cycling
Answer: Semantris

Q8. Machine cannot experience human ______ and moral values.

  1. Work
  2. Emotions
  3. Intelligence
  4. All of the above
Answer: Emotions

Q9. _____ is the application of NLP.

  1. Alexa
  2. Face lock
  3. Driverless car
  4. All of the above
Answer: Alexa

Q10. What are the applications of Artificial Intelligence?

  1. Driverless cars
  2. Natural language processing
  3. Face lock
  4. All of the above
Answer: All of the above