Our app is now available on Google Play. Get it on Google Play

MCQ Questions for class 5 Computer Excel - Introduction

Are you looking for interactive MCQ Questions for class 5 Computer Excel - Introduction then you are at the right place.

Below is the Quiz for class 5 Computer chapter Excel - Introduction. You can Tap on the Start Quiz to begin playing the MCQs.

Your Result

Go Home

Time: 00min : 00s

Total Questions: 10

Note: Please read all the MCQs given below before taking the test.

Start Your MCQ Quiz

Tap on the "Start Quiz" below to start your Practice Test.

Questions and Options Are Given Below

Learn these answers and practice them with the help of button given above.

Q1. What is MS Excel?

  1. A spreadsheet program
  2. A word processing program
  3. A game programming software
  4. All of the above
Answer: A spreadsheet program

Q2. The number of rows in single worksheet is ______

  1. 105638
  2. 1048576
  3. 1084756
  4. 209129
Answer: 1048576

Q3. What is the extension of Excel files?

  1. .pptx
  2. .html
  3. .xlsx
  4. .css
Answer: .xlsx

Q4. Which bar shows the name of the opened workbook file?

  1. Formula
  2. Title
  3. Status
  4. None of the above
Answer: Title

Q5. The sheets in excel workbook are called?

  1. Workbook
  2. Sheet Tab
  3. Worksheet
  4. All of the above
Answer: Worksheet

Q6. What are the number of columns in a Excel worksheet?

  1. 2732
  2. 37263
  3. 72647
  4. 16384
Answer: 16384

Q7. What is a cell in Excel worksheet?

  1. Intersection of rows and column
  2. The fundamental unit of life
  3. The place where title appears
  4. All of the above
Answer: Intersection of rows and column

Q8. What is the default alignment of the text entered in the cell?

  1. Right
  2. Left
  3. Justify
  4. None of the above
Answer: Left

Q9. Which feature is used to generate a series in Excel worksheet?

  1. Format
  2. Fill
  3. Series
  4. Autofill
Answer: Autofill

Q10. How to delete a worksheet?

  1. Right click on worksheet and select delete
  2. On confirm prompt click on delete
  3. The worksheet gets deleted
  4. All of the above
Answer: All of the above

Q11. Which of the following is a view in Excel worksheet?

  1. Page layout
  2. Page color
  3. Hyper view
  4. Web view
Answer: Page layout