Our app is now available on Google Play. Get it on Google Play

MCQ Questions for class 5 Computer Internet - electronic mail

Are you looking for interactive MCQ Questions for class 5 Computer Internet - electronic mail then you are at the right place.

Below is the Quiz for class 5 Computer chapter Internet - electronic mail. You can Tap on the Start Quiz to begin playing the MCQs.

Your Result

Go Home

Time: 00min : 00s

Total Questions: 10

Note: Please read all the MCQs given below before taking the test.

Start Your MCQ Quiz

Tap on the "Start Quiz" below to start your Practice Test.

Questions and Options Are Given Below

Learn these answers and practice them with the help of button given above.

Q1. What is the full form of email?

  1. Electronic mail
  2. Electrical mail
  3. Ending mail
  4. Evergreen mail
Answer: Electronic mail

Q2. What are advantages of using email?

  1. It is faster than postal services
  2. It is cheap
  3. It is convenient
  4. All of the above
Answer: All of the above

Q3. What is inbox in email program?

  1. It stores all the spam messages
  2. It stores all the received messages
  3. It stores all the trash messages
  4. It helps to compose new message
Answer: It stores all the received messages

Q4. What is the full form of CC in email?

  1. Copy Cat
  2. Carbon copy
  3. Cat Copy
  4. All of the above
Answer: Carbon copy

Q5. What is the full form of BCC in email?

  1. Bare carbon copy
  2. Big carbon copy
  3. Big copy cat
  4. Blind carbon copy
Answer: Blind carbon copy

Q6. Who developed the first email application?

  1. Ray Tomlinson
  2. Sabeer Bhatia
  3. Charles Babbage
  4. All of the above
Answer: Ray Tomlinson

Q7. The domain name is separated into two parts by a ______

  1. Comma
  2. Period
  3. Colon
  4. Double inverted comma
Answer: Period

Q8. How to pronounce @ used in email address?

  1. at
  2. as
  3. all
  4. All of the above
Answer: at

Q9. The message written in capital letters in email is called?

  1. bounced
  2. Long message
  3. Abbreviation
  4. Shouting
Answer: Shouting

Q10. Which button sends a message that we have received from someone?

  1. Forward
  2. Move
  3. Send
  4. Reply
Answer: Forward

Q11. Which of the following can be send as attachment through email?

  1. Images
  2. Videos
  3. Files
  4. All of the above
Answer: All of the above

Q12. Which of the following provides the email service?

  1. Gmail
  2. Yahoo Mail
  3. Outlook
  4. All of the above
Answer: All of the above

Q13. Smileys are also called ______

  1. Emoticon
  2. Emotions
  3. Faces
  4. None of the above
Answer: Emoticon

Q14. Which of the following can save time while typing the email message?

  1. Abbreviation
  2. Fast typing
  3. Smileys
  4. All of the above
Answer: Abbreviation