Our app is now available on Google Play. Get it on Google Play

MCQ Questions for class 5 Computer Powerpoint creating presentation

Are you looking for interactive MCQ Questions for class 5 Computer Powerpoint creating presentation then you are at the right place.

Below is the Quiz for class 5 Computer chapter Powerpoint creating presentation. You can Tap on the Start Quiz to begin playing the MCQs.

Your Result

Go Home

Time: 00min : 00s

Total Questions: 10

Note: Please read all the MCQs given below before taking the test.

Start Your MCQ Quiz

Tap on the "Start Quiz" below to start your Practice Test.

Questions and Options Are Given Below

Learn these answers and practice them with the help of button given above.

Q1. Which of the following is a presentation software?

  1. Microsoft word
  2. Tux Paint
  3. Scratch
  4. Microsoft Powerpoint
Answer: Microsoft Powerpoint

Q2. Group of slides on any one topic is called ______

  1. Presentation
  2. Slide show
  3. Slides
  4. Specific slides
Answer: Presentation

Q3. The look, color and graphics of slides is called ______

  1. Graphics
  2. Design
  3. Look and feel
  4. Theme
Answer: Theme

Q4. The view in which Powerpoint displays the presentation by default is _____ view.

  1. Outline
  2. Slide
  3. Normal
  4. None of the above
Answer: Normal

Q5. Miniature slides of the presentation can be seen in ____ view.

  1. Slide sorter
  2. Reading
  3. Outline
  4. None of the above
Answer: Slide sorter

Q6. Most slide layouts contain ________ placeholder.

  1. Object
  2. Graphic
  3. Content
  4. All of the above
Answer: Content

Q7. _____ appears while moving from one slide to another.

  1. Animation
  2. Transition
  3. Slide show
  4. All of the above
Answer: Transition

Q8. We can use _______ graphics to illustrate a process or structure.

  1. Table
  2. Mail merge
  3. Animation
  4. Smart art
Answer: Smart art

Q9. What is the extension of power point files?

  1. .xlsx
  2. .pp
  3. .cpp
  4. .pptx
Answer: .pptx

Q10. What is animation in powerpoint?

  1. It is an illusion of showing a series of still pictures.
  2. The text content written in content placeholder
  3. Transition that appears between slide switch
  4. All of the above
Answer: It is an illusion of showing a series of still pictures.